Martijn Lammerts
My own digital place with a little of everything

Failed to power on VM – No swap file

Het wil wel eens voor komen dat een Virtual Machine (VM) niet wil starten en de volgende error melding in Virtual Center gemeld wordt: Failed to power on VM – No swap file
Dit kan door verschillende zaken worden veroorzaakt:

– De VM is uitgezet maar de processen binnen ESX zijn niet allemaal goed down gebracht door Virual Center.
– VMware HA (High Availability) heeft de betreffende VM met VMotion verplaats naar een andere ESX Host. (Het migreren van de VM kan door het DRS process gestart zijn, of de ESX is in maintenance mode gezet of de ESX host had een HA error)

Het probleem is dat op de Host waar de VM actief was er een proces actief blijft  hangen die er voor zorgt dat de VM op de ‘nieuwe’ Host niet gestart wil worden.

Om er nu ervoor te zorgen dat de VM weer gestart wil worden zul je moeten achtenhalen welke ESX Host de swap file vast houdt. Je zal in de Tasks/Events van de betreffende VM kunnen kijken op welke ESX host de VM actief was, je kunt ook al je ESX Hosten indivudeel langslopen.
Dit doe je door in te loggen op de Service Console van de ESX Host om het volgende commando uit te voeren.

ps auxfww | grep VM naam

Het commando zal een lijst laten zien van de processen waarin de naam van de VM voorkomt.

Als je het proces tegenkomt waar in de naam van de betreffende VM staat kun je dit proces terminaten met het het volgende commando.
kill -9 <pid nummer>.

OPM: Er zal altijd 1 proces in het  overzicht te zien naar het uitvoeren van het commando ps auxfww. Dit is normaal, wanneer er 2 processen in het overzicht staan zal de naam van de VM ook te zien zijn. Dit proces zal je moeten killen.

Na het succesvol killen van het proces zal de VM weer gestart kunnen worden.

Share

Share

Ads