Martijn Lammerts
My own digital place with a little of everything

Xbox360 Firmware update 6 april 2010

Dinsdag 6 april komt Microsoft met een Firmware Update voor de Xbox360 Console.
Met deze firmware komt ondersteuning voor USB Flash-drives voor de Xbox 360 beschikbaar en deze kun je gebruiken voor het opslaan van je Profielen, Games, Demo's en Savegames.

Er kunnen twee apparaten tegelijk aangesloten geworden op de Xbox 360 en moeten beschikken over minimaal 1 GB aan schijfruimte met een een maximaal 16 GB. USB-harde schijven kunnen ook worden gebruikt, maar net als flash-geheugen kun je maximaal 16 GB ruimte gebruiken.

Je kunt twee apparaten die zijn aangesloten op de console tegelijk gebruiken, dit geeft je dan samen tot maximaan 32 GB aan extra opslagruimte.

Het is aan te raden om de Flash-drives te gebruiken omdat deze over het algemeen sneller zijn.

Update 6 april 2010: Microsoft is begonnen met de uitrol van de update. Wanneer je de update exact krijgt is niet bekend, dit gaat random.
P.s. je moet je wel aanmelden bij Xbox Live.  

 

 

Continue reading...

Remember September ’44 – Brother In Arms

Morgen is het 65 jaar geleden dat operatie Market Garden begon. Op 17 september 1944 werden er duizende paratroopers boven Nederland gedropt met als doel de rivieren over te steken. Voor de Xbox gamers is het morgen eindelijk de mogelijkheid om een Achievement in de Xbox360 game "Brothers in Arms: Hell's Highway" te unlocken. Game info is hier te vinden.

Meer informatie over operatie Market Garden kan hier en hier gevonden worden.

Continue reading...

Xbox360 error codes

Als je Xbox360 de Red Rind of Dead heeft, dan is er nog de mogelijkheid om de daadwerkelijke error code te achterhalen volgens onderstaande procedure.

Zet je Xbox360 aan en wacht tot 3 rode lampen gaan knipperen

Druk nu op de 'Sync' knop op je Xbox360 console en houdt deze ingedrukt en druk tegelijk een keer op de eject knop van de DVD-Drive.
De leds op de Console gaan nu anders knipperen en geven de eerste nummer weer van de daadwerkelijke error code die uit 4 cijfers zal bestaan. Om de volgende error code (code 2) te tonen druk je nogmaals op de eject knop van de DVD-Drive. Herhaal dit tot dat je de code compleet hebt van 4 nummers. Druk nogmaals op de eject knop en de 3 leds gaan weer knipperen en tonen de Red Rind of Death (RRoD). Nu kun je de 'Sync' knop op de Xbox360 console weer los laten.

Continue reading...

Xbox360 Red Ring Of Dead (RRoD)

De Red Ring Of Dead (RRoD)

Als je Xbox360 last heeft van de beruchte Red Ring of Dead dan is de Xbox360 hardwmatig definitief defect.

Het enige wat rest is gerantie claimen bij Microsoft. Als de Xbox360 nog in de gerantie periode valt wordt de Xbox360 met een pakketdienst opgehaald en richting Duitsland gestuurd. Daar wordt de Xbox gerepareerd (vervangen Mainboard) of er wordt een gemaakt Xbox360 naar je retour gestuurd.
Al met al zal dit proces z'n 5 werkdagen duren. M.a.w. je bent ongeveer een week je Xbox360 kwijt.

De oorzaak is dat de Xbox360 (vooral de eerste generatie) last heeft van een warmte probleem. De grafische chip komt door de warmte wat los en veroorzaakt een hardware error.
Eerste tekenen van dit probleem zijn vaak eerst onverklaarbare vastlopers onder het spelen, strepen door het beeld. Uiteindelijk zal de RRoD zich voor doen.

Continue reading...

Woensdag 19 November 2008 New Xbox Experience (NXE)

Woensdag 19 november 2008 komt de Nieuwe Xbox Dashboard update beschikbaar. Ook wel bekend als de 'New Xbox Experience'(NXE)

De update komt beschikbaar in 26 landen en in 19 talen.
Op dit moment wordt deze nieuwe dashboard getest in het veld door gebruikers die zich via het Microsoft Connect Program hebben aangemeld en zijn geselecteerd door Microsoft om te mogen testen en ervaren wat de nieuwe Experience is.

Wat is de nieuwe Xbox Experience:

De grootste verandering  is het uiterlijk van de Xbox360 Dashboard.
De volgende kanalen zullen beschikbaar zijn:

Continue reading...

Enable Port forwarding en UPnP KPN Experiabox (Siemens) voor Xbox Live.

Update: 26 januari 2009
Update: 02 november 2010
Update: 27 februari 2012

Dit artikel is van toepassing op de Siemens Experia Box van KPN!

Er zijn  veel Xbox Live gebruikers die incombinatie met KPN InternetPlusBellen hinder ondervinden van het gebruik van Xbox Live.
Oorzaak is dat NAT op STRICT of MODERATE staat.

Hoe stel je Port Forwarding en UPnP voor de KPN Experiabox (Siemens) in om de Xbox360 probleem loos te laten communiceren met Xbox LIVE.

Nu zijn er twee mogelijkheden om dit probleem netjes op te lossen. Het vreemde is dat niet iedere oplossing bij iedereen het gewenste resultaat geeft.
De eerste optie werkt bij mij probleemloos en NAT staat dan ook op Open als de Xbox de communicatie test met de LIVE dienst.
Mocht deze optie niet werken dan is er nog een andere mogelijkheid, zie daarvoor optie twee.

Continue reading...